CZ  |  EN

Město v oblacích - Vertropolis (Riyadh, Saudská Arábie)

30.08.2015
Jako kytice barevných květin kvetoucí mezi pouštními dunami se šplhají k obloze tři věže komplexu Vertropolis. Jedná se o víceúčelový "super blok" soustředěný v opravdovém městu v oblacích - Riadh v Saudské Arábii. Slibuje nejvíce žádoucí rozvíjející se centrum obchodu v Riadhu.

Jeho jedinečnost potvrzuje získané ocenění amerického institutu architektů Awards of excellence z roku 2008. Přes den se třpytí pod sluncem, v noci jemně září oproti temné obloze mnoha odstíny, které se dokáží měnit a vlnit díky barevnému spektru.

Komplex Vertropolis stojí příkladem takzvanému zelenému designu díky svému přístupu k udržitelnosti, konstrukci a vysokému výkonu zelených budov v regionu. Okolní vodní parky dokreslují pocit zelenající se oázy.

Vertropolis se bude snažit demonstrovat principy energeticky soběstačného a ekologicky sympatického prostředí. Poukazuje na inovativní urbanistické a architektonické řešení pro prosperující město, budoucnost 21. století.

Jedná se o jeden ze špičkových developerských projektů v této oblasti. Region Ryiadh celkově prodělává výrazný rozvoj projektů rezidenčního bydlení  v širokém spektru od top projektů jako je Vertropolis po nízkonákladové bydlení.

Průměrné prodejní ceny nemovitostí v celé oblasti se meziročně zvyšují o 3-4  % v závislosti na lokalitě, medián prodejních ceny se pohybuje okolo 3.333,- SAR (okolo 21.000 Kč) za m2 u domů a 5.200 SAR ( cca 33.500 Kč) za m2 u bytů.

Ceny v rámci připravovaného projektu Vertropolis nejsou prozatím volně zveřejňované, nicméně lze předpokládat, že budou násobné v porovnání s uvedenými hodnotami.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace