CZ  |  EN

Důležité pro prodej nemovitosti

28.02.2014
Zájem o nemovitost a její cenu nejvíce negativně ovlivňují zjevná vlhkost, špatná údržba, následně pak nepříjemné pachy a nedokončené stavební úpravy.

Statistiky získané šetřením mezi klienty společnosti Gocompare platí nejen pro americký trh, ale samozřejmě i pro naše končiny.

Vlhkost zdiva je největším problémem, který uvádí až 70 % kupujících. Projeví se nejčastěji skvrnami zdiva a omítky, patrné jsou zejména ve sklepech a přízemních patrech.

Okolo 63 % kupujících by odmítnulo nemovitost se špatnou údržbou a špatném technickém stavu, 57 % je nezbytným předpokladem pro koupi zahrada patřící k domu.

Více než polovina, 56%, dotázaných uvedlo, že by se vyhnulo  páchnoucímu domu - zejména pachům cigaretového kouře, vaření, plísně, a stejný počet by se nechal odradit špatným nebo neexistujícím parkování.

Špatné  osvětlení, tmavé místnosti a nedokončené stavební práce by mohly negativně ovlivnit 54% potenciálních kupců.

Okolo 37% zájemců by odradila špína a nečistota u zevního pláště budovy, 31% u kamenných obkladů, omítek nebo podlah,  25% kupujících  odradí zastaralé kuchyně nebo koupelny.

Opatrnost a vysoké nároky kupujících jsou pochopitelné. Koupě nemovitosti je jednou z největších finančních transakcí, kterou většina lidí ve svém životě učiní. Chtějí mít jistotu, že se předchozí majitel o nemovitost dobře staral a nenarazí na zanedbaný problém.

Neudržovaná zahrada, zanedbaná údržba interiéru mohou být známky, že o nemovitost nebylo dobře pečováno a základní údržba a opravy byly opomíjeny.

Pokud plánujete prodej nemovitosti, jednou z nejjednodušších a nejlevnějších možností k zajištění úspěšného prodeje a zvýšení ceny nemovitosti je uvedení nemovitosti minimálně stran vzhledu do optimální kondice ? důkladným úklidem, menšími opravami, výmalbou.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace