CZ  |  EN

Nejdražší luxusní byt na trhu najdete v Monaku

02.02.2015
Kromě toho, že Monako je známe jako daňový ráj a hřiště těch nejbohatší, získá tento středomořský státeček další zajímavý titul: hostitel nejdražšího bytu na světě.

Tour Odeon, vysokoúrovňový bytový projekt v podobě dvojčete, byl postaven skupinou Marzocco SAM na monackém pobřeží Středozemního moře. Tento mrakodrap vytvořil nový světový rekord - pětipatrový podkrovní byt, kterým dvojče disponuje, je aktuálně nabízen přibližně za 400 milionů dolarů. Pokud se byt skutečně podaří prodat, nebude pro něj problém zastínit současný nejdražší byt světa, který se nachází v londýnském elitním komplexu One Hyde Park. Britský klenot dosáhl "pouze" na cenu 237 milionů dolarů.

Když developer potvrdil prestižnímu realitnímu médiu World Property Channel, že byt je umístěn na trh, jeho astronomická cena ještě nebyla potvrzena. Experti však cenu odhadují podle prodejní hodnoty již zmíněného super-luxusního bytu v anglické metropoli. Jako měřítko byly použity rozměry obou apartmánů. Zatímco 237-mi milionový byt v One Hyde Park disponuje obytnou plochou bezmála 1600 metrů čtverečních, monacký apartmán dosahuje neuvěřitelných 3500 metrů čtverečních. Na základě těchto hodnot pak byla odhadnuta jeho pravděpodobná cena ve výši 400 až 450 milionů dolarů.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace