CZ  |  EN

Krize drtí české realitní kanceláře

20.02.2012
Ekonomická krize v České republice těžce zasáhla realitní kanceláře. Doba podle partnerů serveru odhadonline.cz postoupila tak daleko, že si prodejci nemovitostí nemohou dovolit zaplatit provizi ve výši několika procent z ceny nemovitosti a prodej realizují sami.

Nefunguje i stará praxe realitek "řekněte, za kolik chcete prodat, my přidáme 200 tisíc a tyto peníze budou naše". Majitelé si totiž uvědomují, že sebemenším nadsazením ceny se jejich nemovitost stane dlouhodobě neprodejnou.

Majitelé nicméně v maximální míře využívají nástrojů realitních kanceláří, aby své nemovitosti prodali. Inzerují své nemovitosti na realitních serverech, organizují prohlídky a berou si od zájemců zálohy. Napřímo pak využívají advokátních kanceláří, které mimo sestavení smluv zajišťují úschovu peněz a převod nemovitostí na katastrech. Nakonec majitelé využijí služeb odhadců pro vyhotovení posudků pro finanční úřady kvůli zaplacení daně z převodu nemovitosti.

Znalci serveru odhadonline.cz potvrzují, že majitelů prodávajících své nemovitosti "na vlastní triko" v posledních měsících rapidně přibývá.

Majitelé tak vlastními silami obsáhnou kompletní servis realitních kanceláří a navíc ušetří nemalé peníze, což se zvlášť v dnešní době počítá.

(Článek je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz)

 

Znalecký posudek o ceně nemovitosti získáte zde

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace