CZ  |  EN

Růst cen nemovitostí se zastavil už i v Číně

12.07.2010
(zprávu je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz) Nová statistická data čínské vlády ukázala, že ceny nemovitostí v nejlidnatější zemi světa zřejmě dosáhly svého vrcholu.

Cena bydlení v 70 největších čínských městech v červnu meziměsíčně poklesla o průměrně 0,1 procenta. Jedná se o první pád cenové hladiny od února roku 2009. Ceny nemovitostí tam však nadále jsou v průměru o 11,4 procent vyšší, než jak tomu bylo minulý rok.

V květnu čínská vláda zavedla několik regulačních opatření vůči developerským společnostem, aby zabránila spekulativním obchodům s nemovitostmi. Mnoho analytiků, investorů a politiků se obává, že kvůli masivní výstavbě, nízkoúročeným půjčkám a neustále se zvyšujícím cenám se v Číně vytvořila bublina na trhu s nemovitostmi. Podle nich je tak možné, že by čínský trh s nemovitostmi mohl postihnout stejný pokles, jaký se udál na trhu ve Spojených státech v roce 2007 v důsledku hypoteční krize.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace