CZ  |  EN

Tipy jak ušetřit na vytápění a nezaplatit za to zdravím

28.01.2010
(Článek je možné kdekoliv otisknout za podmínky uvedení zdroje www.odhadonline.cz) Vytápění vašeho domova může být velice nákladné. Existují nicméně bezplatné nebo velice levné způsoby jak udržet teplo doma, zimu venku, tlačit náklady co nejníže a udržet si zdraví.

- Zavírejte všechny dveře - doma i venku.

- Zatáhněte záclony a žaluzie jakmile se setmí, abyste udrželi teplo uvnitř.

- Utěsněte všechny okna, nainstalujte pod spodní hranu dveří těsnící prvky a utěsněte všechny otvory (pozor, netýká se ventilací).

- Venkovní zeď za radiátory polepte hliníkovou fólií, aby teplo směřovalo vždy do pokojů.

- Nepřekrývejte radiátory záclonami nebo čímkoliv jiným.

- Nastavte váš termostat tak, aby začínal a přestával vytápět ve správný čas (začíná vytápět krátce před tím, než vstáváte, a přestává v době, kdy jdete spát).

- Pokud nechcete nebo nemůžete vytápět všechny místnosti, vytápějte vždy obývací pokoj po celý den a ložnice před tím, než jdete spát.

A nyní ještě tipy jak ušetřit na elektřině:

- Ohřívejte takové množství vody, které skutečně potřebujete, místo toho, abyste naplňovali celou konvici.

- Nechte jídlo, které jste uvařili, získat nejdříve pokojovou teplotu před tím, než ho strčíte do lednice nebo mrazáku.

- Nenechávejte spotřebiče a elektroniku v pohotovostním režimu, pokud je nevyužíváte. Raději je vypněte klasicky tlačítkem k vypnutí nebo vytáhněte jejich napájecí kabel z elektrické zástrčky.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace