CZ  |  EN

V Německu a Rakousku rapidně rostou ceny nemovitostí

27.11.2011
(Článek je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz) Akcie jsou out, nemovitosti in. V Německu kvůli ekonomické krizi rapidně stoupají ceny nemovitostí. Němci do nich investují, aby se vyhnuli ztrátám hodnoty jejich bohatství.

"Nemovitosti převzaly hlavní roli," říká Georg Spiegenfeld, ředitel realitní společnosti Maklers Spiegelfeld International. Poptávka po nemovitostech je podle něj v Německu tak silná, že již téměř nezbývají žádné lukrativní nemovitosti ke koupi. "Nemovitosti jsou pro privátní investory velice dobrou možností ukrýt peníze," dodává.

Ceny nemovitostí v největších metropolích Německa meziročně stouply o zhruba pět procent. Za poslední čtyři roky místy až o 25 procent.

Podle mnoha význačných německých realitních kanceláří je ale trh s nemovitostmi stále těsnější. Makléři nemají co prodávat a jejich zaměstnavatelé krachují jeden za druhým.

Experti se shodují, že zvýšení cen nemovitostí reflektuje pouze krátkodobou poptávku investorů po bezpečném úložišti peněz. V žádném případě podle nich nelze očekávat, že jde o investici s výnosem, jelikož výše nájmů všeobecně klesá.

 

Víte, jaká je cena vaší nemovitosti?

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace