CZ  |  EN

Závislost mladší generace na rodičích

09.11.2009
(článek je volně k otisknutí za podmínky uvedení zdroje www.odhadonline.cz) Lidé, kteří kupují nemovitost poprvé, jsou stále častěji závislí na penízech rodičů. Krize nutí mladé lidi, kteří poprvé v životě kupují do svého vlastnictví nemovitost, žádat o finanční podporu své rodiče.

Stephen Noakes z finanční skupiny Lloyds uvádí, že tento trend je patrný v celé Evropě. Podle něj naprostá většina mladých lidí nemá dostatek hotovosti na to, aby byli schopni složit rezervační zálohu na byt, na který si chtějí vyřídit hypotéku. "Není překvapující, že mladí kupci si na část rezervace jsou schopni našetřit, ale na zbytek si musí vzít od rodičů," prohlásil Noakes. Podle něj je až překvapující, že přibližně 70 procent rodičů rádo svým dětem na bydlení přispěje. Jen přibližně 14 procent rodičů si myslí, že jejich děti by se měly na bydlení našetřit samy. Zbytek preferuje, aby se jejich potomci o sebe postarali sami, pokud to však není možné, přispějí jim.

Ekonomická krize zapříčinila v mnoha českých firmách snižování platů. Přestože nemovitosti zásadně zlevnily, obvyklá 10procentní rezervační záloha na nemovitost je stále pro mnoho mladých lidí nepřekonatelným problémem.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace