CZ  |  EN

Vlastní nemovitost v zahraničí? Čechy láká hlavně moře.

31.10.2016
Čechů, kteří zvažují koupi vlastní nemovitosti v zahraničí, stále přibývá. A je jedno, zda ji budou využívat pro svoji vlastní potřebu nebo pronajímat.

Největší zájem je o nemovitosti v Bulharsku a Chorvatku, u břehů moře nebo v jeho bezprostřední blízkosti. Nejvyhledávanější lokalitou bylo též Řecko, ale vzhledem k migrační krizi zájem výrazně poklesl.

Bulharsku je největší zájem o známé letovisko Burgas u Černého moře, které díky své členité krajině láká jak k aktivnímu trávení volného času, tak k odpočinku či relaxaci. Apartmán zde lze pořídit už od necelého milionu korun.

Potřebuji ocenit nemovitostNezávazná poptávka

Chorvatsko je žádané především vzhledem k dostupnosti a blízkosti moře. Také zde není taková jazyková bariéra jako v ostatních evropských zemích. Byt zde lze pořídit přibližně od 2,2 mil. Kč až po 5,6 mil. Kč, dům od 7 do 11 mil. Kč, menší domek či nový apartmán již od 1,4 mil. Kč.

Další populární zemí pro nákup nemovitosti k rekreaci je Španělsko. Ve vyhlášených letoviscích lze pořídit apartmán od 2,1 mil. Kč. Ceny domů s výhledem na moře se pohybují kolem 3 mil. Kč.

Itálii je největší zájem o nemovitosti v nižší až střední cenové hladině od 2,7 mil. Kč do 6,8 mil. Kč, a to především o objekty k rekreačnímu využití. Pro bohatší klientelu je lákavé Toskánsko a Sardinie.

Za zmínku stojí také země Černá Hora a Albánie. Ceny nemovitostí jsou v těchto sousedních zemích podobné. Většina lidí považuje tyto země za nebezpečné oblasti, ovšem kdo sem již zavítal, jistě dá za pravdu faktu, že právě Albánie nabízí turistům úžasnou přírodu a klid. Ceny za apartmán v Albánii začínají na částce 1 mil. Kč. Menší nemovitosti v Černé Hoře lze zakoupit od 1,7 mil. Kč a luxusní vily i za 30 mil. Kč.

Dalšími žádanými destinacemi jsou Francie, Rakousko či Portugalsko.  

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace