CZ  |  EN

Investice do nemovitostí ve světě

03.05.2018
K investicím se uchyluje stále více Čechů a mnoho z nich investuje do nemovitostí a to právě v zahraničí. Nemovitosti v zahraničí vlastní desetitisíce Čechů. Využívají je pak k vlastní rekreaci, nebo k pronájmu. A stále více lidí tyto dvě varianty kombinuje.

Místa, kde Češi nejvíce nakupují nemovitosti jsou logicky takřka totožná s nejoblíbenějšími destinacemi, kde tráví dovolenou. Je to tedy Chorvatsko, Rakousko, Španělsko Itálie a Francie. Poptávka roste hlavně po nemovitostech v cenové hladině od 4 do 10 milionů korun.

Nyní je ale správná doba pro pořízení nemovitosti ve Spojených Arabských Emirátech. Byl zde zaznamenán více než 8% pokles cen bytů při stále rostoucích platech. Je tomu taky, že v Emirátech proběhl v nedávné době stavební boom a bytů je dostatek.

Nejhorší podmínky pro nákup nemovitostí jsou v Turecku. Potýkají se zde s růstem cen o 16,5% při zachování takřka stejných mezd.

Investice do nemovitostí je stále jednou z nejvýhodnějších investicí. Ale je třeba se důkladně informovat o cenách nemovitostí v místě, kde chceme investovat. Ne vždy se to totiž vyplatí.

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace