CZ  |  EN

Nemůžete prodat svůj dům? Vyměňte ho!

25.09.2009
(článek je volně k otisknutí za podmínky uvedení zdroje www.odhadonline.cz) Dnešní doba je význačná tím, že je velice těžké najít kupce nemovitosti. Proto je na českém realitním trhu obrovský převis nabídek k prodeji.

V naší zemi je stále mnoho lidí, kteří se chtějí přestěhovat z města na venkov a naopak. Tito vlastníci nemovitostí se proto začínají stále častěji ubírat ne k prodeji, ale k výměně svých nemovitostí. Proces výměny nemovitostí začíná podobně jako při seznamování přes internetové seznamky.

Je třeba najít člověka, kterému se bude líbit Vaše nemovitost a samozřejmě i obráceně. Nic jednoduchého to ale není a člověk proto musí zůstat trpělivý. V dalším kroku se obě strany musí shodnout na cenách nemovitostí, které jsou předmětem výměny. Je téměř jisté , že jedna nemovitost bude mít nižší hodnotu a druhá vyšší.

Rozdíl ceny nemovitostí nemusí být nutně placen z volných peněžních prostředků strany, která má ve vlastnictví nemovitost s nižší hodnotou. Na zaplacení rozdílu lze použít i hypoteční úvěr, banky tuto transakci umí zaštítit a pohlídat si, aby dopadla podle původní dohody. Pro český realitní trh tedy nemusí znamenat nepřítomnost kupců zásadní problém. Prodejci mohou realizovat své plány i výše popsaným způsobem.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace