CZ  |  EN

Průzkum: Nejvíce lidí hledá nabídky nemovitostí na internetu

04.10.2010
(zprávu je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz) Průzkum provedený v letních měsících tohoto roku mezi klienty serveru odhadonline.cz zjistil, kde hledají nabídky nemovitostí ke koupi.

Nepřinesl však žádné překvapení. Drtivá většina lidí hledá nemovitosti ke koupi na internetových realitních serverech.

Z jednoho tisíce oslovených klientů uvedlo 89 procent, že používá k hledání nabídek nemovitostí internet. Druhým nejoblíbenějším kanálem jsou inzeráty v tištěných periodikách. Podle výsledků průzkumu si je prohlíží 67 procent lidí.

Tipy od příbuzných, přátel a známých bere v potaz 40 procent dotázaných. Překvapením pak bylo, že pouze 30 procent lidí si zadává poptávku po nemovitostech ke koupi u odborníků, tedy u realitních makléřů.

Většina klientů uvedla, že se snaží při hledání nemovitostí využívat co nejvíce zdrojů. "Z průzkumu může mnoha lidem vyplynout, že obracet se na realitní kanceláře s požadavkem o zprostředkování koupě nemovitosti se stává starou vestou.

Mnoho dotázaných lidí využívajících tuto cestu však upozorňuje na skutečnost, na kterou se v posledních letech zapomíná. Mnoho exkluzivních nemovitostí, jejichž majitelé si nepřejí publicitu, je totiž nabízeno výhradně v kamenných pobočkách realitních kanceláří a jejich prodeje jsou tak realizovány diskrétním způsobem," řekl Martin Málek marketingový ředitel odhadonline.cz

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace