CZ  |  EN

Španělé vyzývají bohaté Evropany: Kupujte naše nemovitosti

14.02.2011
(článek je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz) Španělská vláda vyzývá bohaté Evropany, hlavně Němce a Brity, aby přijeli do západoevropské země a kupovali zde nemovitosti.

Španělsko se potýká s vážnými ekonomickými problémy. Na realitním trhu nabídka značně převažuje poptávku a mnoho zahraničních kupců se kvůli ekonomické krizi rozhodlo ve Španělsku od nákupu nemovitostí upustit.

Na začátku roku 2007 dosáhly ceny nemovitostí ve Španělsku svého vrcholu. V současnosti se nacházejí zhruba na 50 procentech tehdejší úrovně. Beatriz Corredorová, španělská ministryně pro bytovou politiku, proto vyzvala Evropany, aby neváhali a kupovali nemovitosti v její zemi.

Výzva byla směřována hlavně Britům, kteří ve Španělsku kupují nemovitosti nejčastěji. Podle Louise Reynoldse, ředitele britské společnosti zprostředkovávající nemovitosti ve vyhlášených letoviscích Property Venture, nezůstala výzva bez odezvy. "Během posledních šesti měsíců se situace na tamním trhu zlepšila, zvláště díky důvěře britských kupců," prohlásil Reynolds.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace