CZ  |  EN

Nemovitosti v hodnotě stovek miliard korun k prodeji.

02.04.2013
Celkem 14 německých otevřených podílových fondů plánuje prodej nemovitostí po celé Evropě. Jejich cena je odhadována na přibližně 21 miliard euro.

Poradenská realitní společnost DTZ ve své analýze informuje o nuceném ukončení činnosti některých německých fondů. Mnohé z nich byly uzavřeny díky masivní potřebě likvidity během finanční krize a dále jsou omezovány novou legislativou na ochranu investorů v Německé spolkové republice. Celkem 14 fondů je tak již v likvidaci, další 4 jsou zmraženy a lze očekávat ukonční jejich činnosti.

Většina těchto nemovitostí se nachází v západní Evropě, nicméně i na českém realitním trhu budou nabízeny nemovitosti vlastněné těmito fondy. Odhad ceny těchto nemovitostí se pohybuje okolo 20 miliard korun.

O které realitní projekty se například jedná -  investiční fond DEGI vlastní administrativní komplex The Park na pražském Chodově. Za její první část zaplatil zhruba deset miliard korun. I tato nemovitost by podle DTZ měla být na prodej. Majitele změní i pražský kancelářský areál Anděl Park či nákupní centrum Olympia Olomouc.

Nemovitosti budou prodávány postupně, aby nedošlo na realitní trzích k cenovým šokům, maximum z nich pak v roce 2014, s postupným dokončením prodejů až do roku 2017.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace