CZ  |  EN

Trojice nejdražších rezidencí na světě

09.06.2016
Kolik mohou stát nejdražší rezidenční sídla na světě? Výsledek Vás možná překvapí o to více, když prozradíme, že mezi absolutní špičkou nalezneme i "pouhý" byt

Investice do realit je nesporně jedna z nejlepších možností, kde efektivně zhodnocovat své finance. Tohoto faktu se drželi i nejbohatší lidé světa v průběhu stále ještě nedávné krize a začali tak nakupovat za "výhodné ceny" i nejdražší rezidence světa. V současné době ve světě navíc roste poptávka po luxusních rezidencích a jejich cena se nadále zvyšuje. V některých případech vzrostly ceny z období krize až o polovinu. 

 

1. Indie - Bombaj

Nejdražší nemovitost světa je postavena v Bombaji. Jedná se o 27 patrovou budovu, kterou si nechal postavit dle svého přáni jeden z 10 nejbohatších lidí světa, Mukeš Ambany. Dům má vesměs mramorové podlahy, několik heliportů a nalezneme zde i místnosti se sněhovou pokrývkou. Rodina Mukeše Ambanyho zde ale nežije. Cena tohoto domu se vyšplhala k 21 mld. Kč.

Indie - Bombaj
   

2. Francie - Francouzská riviéra

Druhá nejdraží nemovitost světa se nachází relativně blízko České republiky. Byla postavena v roce 1902 na Francouzské riviéře. Nechal ji vystavět belgický král Leopold II. Má rozlohu neuvěřitelných 80.000 m2. Přijíždějící hosté majitele nemovisti mají v areálu k dispozici hned několik domů pro návštěvy. Cena vzrostla i díky zájmu médií a vyšplhala se na 10,6 mld. Kč.

Francie - Francouzská riviéra
   

3. Velká Británie - Londýn

I třetí nejdraží nemovitost světa se nachází v Evropě a sice v Londýně. Největší zajímavostí tohoto objektu je fakt, že se jedná o pouhou jednu bytovou jednotku. Tato nemovitost se stala nejdražším bytem na světě. Při výstavbě tohoto obydlí byl předpokládán určitý okruh majitelů, tudíž jsou zde neprůstřelná okna a několik možných únikových východů. O další bezpečnost se stará ochranka vyčleněná jen pro tento byt. Cena tohoto bytu je 4,2 mld. Kč.

Velká Británie - Londýn

 

Pro srovnání lze uvést, že v České republice se ceny nejdražších rezidenčních nemovitostí pohybují v řádu stovek milionů Kč. Ve srovnání s výše uvedenými obydlími je částka nesrovnatelně nižší, ale bydlení zde bude pezpochyby i přesto velmi příjemné.

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace