CZ  |  EN

Města, ve kterých je investice do nemovitostí v bezpečí

31.08.2011
(článek je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz) S probíhající finanční krizí se stále častěji množí otázky, do čeho je nejlepší investovat, aby finanční prostředky neztratily hodnotu. Realitní experti a odhadci se shodují, že v době krize je nejlepší kupovat nemovitosti v místech na světě, kam se lidé přesouvají za prací a kde si myslí, že budou v bezpečí.

V Evropě jsou tak těmito městy Londýn, Frankfurt, Mnichov, Berlín, Paříž, Vídeň, Brusel, ale také i Praha, která je mnohými experty považována za obchodní centrum střední Evropy.

Ceny nemovitostí kupříkladu v Londýně během krize v roce 2008 klesly v průměru jen o 15 procent, zatímco v jiných britských metropolích došlo až k dvojnásobnému poklesu.  V současnosti se ceny londýnských nemovitostí pohybují již lehce nad hladinou před začátkem krize.

Investoři se ale v současné době nesoustředí jen na evropské metropole, ale využívají nízkých cen nemovitostí v rozvíjejících se zemích. Populární jsou koupě v Singapuru, Hong Kongu, Malajsii, Thajsku a Indii.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace