CZ  |  EN

Izolace je zásadním vylepšením, jaké můžete na domě udělat

31.08.2011
(článek je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz) Nejlepší cesta k vylepšení energetické balance domu je prostřednictvím těsnění všech děr a izolací obvodového zdiva a střechy. Energetická úspornost hitem u nemovitostí.

Těsnění a izolace nejsou jen dobrou cestou k zvýšení ceny nemovitosti, rovněž majiteli uspoří mnohé peníze.

Energetické společnosti zdražují plyn a elektřinu o desítky procent. Vlastníci nemovitostí proto na tento trend musí reagovat vylepšováním svých obydlí, aby se stala energeticky méně náročnějšími.

Průměrnému staršímu domu v ČR ve zdech chybí až 10 cihel a rovněž má na mnoha místech poškozenou omítku. Když si tyto díry ve zdivu přičtete k mezerám okolo oken a dveří a představíte si kolik tepla z vašeho domu uniká v zimě, musí vám být jasné, že je třeba s tím něco udělat.

Nejlevnější cestou k omezení nákladů za energie je ucpání těchto děr.

Důležité je také odizolování samotného zdiva. Přes neizolované zdivo uniká až 35 procent tepla, zatímco skrz zdvojená okna jen asi 10 procent.

Izolaci zdiva můžete provést sendvičovým způsobem, který je velice populární ve Velké Británii (viz. obrázek). Jako izolaci můžete použít například kamennou vlnu, která se používá standardně ve střechách.

 

sendvičové zdivo

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace