CZ  |  EN

Superbohatí stále nemovitostem věří

19.06.2012
Nedávno zveřejněná studie společností Knight Frank a Citi Private Bank odhalila zajímavá fakta ohledně přístupu nejbohatších lidí na světě k nemovitostem ve světle probíhající ekonomické krize. (Článek je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz.)

Zpráva ukazuje, že mimořádně bohatí lidé mají stále velkou chuť nakupovat luxusní nemovitosti, ačkoliv jejich cena po celém světě značně klesla.

Ze 2000 lidí, kteří se průzkumu zúčastnili, 55 procent z nich plánuje v příštích dvou letech nakupovat rezidenční nemovitosti a navýšit tak podíl tohoto majetku v jejich portfoliích. Plánují tak udělat i přesto, že nemovitosti, které vlastnili dosud, značně ztratily na ceně.

Jen přibližně pět procent respondentů odpovědělo, že je situací na trhu s nemovitostmi velice znepokojeno, takže neplánují žádné nákupy.

Studie rovněž odhalila, na které nemovitosti v dnešní době boháči hlavně cílí. Jde hlavně o výrazně zlevněné majetky v komerčních zónách a v blízkém okolí nově budovaných developerských projektů. Jejich zájmem je pořídit co nejlevněji nemovitosti ve stabilních zónách s dobrými výnosy z pronájmu.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace