CZ  |  EN

Závody o nižší cenu nemovitostí u pražských projektů.

24.09.2013
Problematická situace na realitním trhu, kdy stále převažuje nabídka na poptávkou, vede k souboji developerů o představení nejnižších cen za nové byty a rodinné domy v Praze a okolí.

Dne 18. září vyhlásila developerská společnost Central Group vypuknutí cenové války. V developerském projektu  v Praze 10-Horních Měcholupech začíná prodávat byty od 1,1 milionu korun, rodinné domy od 3,9 milionu korun, a to vše prý včetně DPH, parkovacího stání a sklepa, případně s balkonem, lodžií, terasou nebo předzahrádkou.

V této etapě prodeje se ceny pohybují od cca 23.000 Kč/ m2, v průměru pak okolo 35.000 Kč. K tomu nabízí dalších 5 % zaváděcí slevu do konce listopadu.Porovnává svoje ceny s ostatními developery v blízkém a vzdálenějším okolí. Určení výhodnosti však není zcela jednoduché - někteří developeři provádějí početní kouzla - co developer, to jiný výpočet průměrné ceny za metr čtvereční. Někteří do celkových metrů čtverečních započítávají nejen výměru bytu, ale i plochu sklepa, garáže a balkonu, jiní rozlohu tohoto příslušenství dělí dvěma.

Konkurenční developer firma Ekospol, která má patřit v této cenová válce mezi ty dražší, argumentuje fenoménem vox populi - dle jejich údajů je úspěšnější v prodeji, nad 90 % úspěšnosti v právě běžícím konkurenčním projektu  v Horních Měcholupech. Firma nezapočítává cenu garáže a sklepa do ceny, je možné je dokoupit jednotlivě.

Při rozhodování o nákupu nemovitosti by měl zájemce bedlivě porovnat jak místní podmínky, kvalitu bydlení a lokality. Při počítání ceny za m2 pak je nutné vzít v úvahu i ceny vedlejších prostor.

 

Zajímají vás ceny obdobných nemovitostí? Zadejte odhad zde.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace