CZ  |  EN

Alternativní stavební materiál - konopný beton

08.10.2017
Před časem jsme vás my i media informovali o růstu cen bytů. Ceny bytů se v Praze pohybují již kolem 70.000 Kč/m2. Cena je to opravdu vysoká, a tak je zřejmé, že mnoho zájemců o vlastní bydlení se začne zajímat o stavbu vlastních domů a možná i po alternativním stavebním materiálu. Ke stavbě domů se dnes používá široká škála stavebních materiálů - cihla, kámen, dřevo, lodní kontejnery aj. Je však ještě další alternativní stavební materiál, který se těší stále větší oblibě. Jsou to domy z konopí.

Mnoho lidí si pod pojmeme konopný dům představí stavbu, u které jsou na první pohled viditelné rostliny konopí a dům vypadá, jako by byl obalený rákosem. Pravdou je, že konopný dům na první pohled nepoznáte. Hlavním stavebním materiálem je dřevo a konopný beton. Konopný beton se skládá z konopného pazdeří a vápenných směsí. Dřevěná konstrukce domu se "zaleje" konopným betonem a vznikne nám tak velice pevné zdivo.

Díky tomuto stavebnímu materiálu vzniká difúzně otevřená stavba, která v žádném případě nemůže trpět plísněmi. Stavba nezná ani tzv. tepelné mosty, je recyklovatelná, nabízí vysokou tepelnou i zvukovou izolaci.

Další nespornou výhodou domů z konopného betonu je rychlost výstavby a cena. Cena se pohybuje kolem 5000 Kč/m2. To bude nejspíše největším lákadlem tohoto alternativního stavebního materiálu pro zájemce o levnější způsob vlastního bydlení.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace