CZ  |  EN

Bydlení v největším městě na světě? - levná záležitost

06.08.2009
(článek je volně k otisknutí za podmínky uvedení zdroje www.odhadonline.cz)

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké to je bydlet v nejlidnatějším městě na světě? Mnozí z vás si zřejmě budou představovat bydlení v New York City (zhruba osm milionů obyvatel) nebo v Mexico City (přibližně devět milionů obyvatel).

To bude ale špatně, dnes je největším městem na světě Bombaj v Indii (zhruba 18 milionů obyvatel). Toto město je centrem byznysu celé Indie a dokonce možná i celé jižní Asie, překvapivě ale zdejší bydlení není drahé. Nově postavený byt na okraji centra města o velikosti 60 metrů čtverečních se tu dá relativně snadno zakoupit v přepočtu za příjemný jeden milion korun. Přitom bude byt relativně dobře vybaven, bude mít standardně výtah, tekoucí pitnou vodu, zahradu, garáž a 24hodinové hlídání bezpečnostní službou.

Nemovitosti v Indii jsou vůbec levné. V hlavním městě této země, Dillí, jsou cenové hladiny nemovitostí ještě o poznání níže než v Bombaji. Navíc zde probíhá výstavba bytových domů, ve kterých se byty o rozloze zhruba 30 metrů čtverečních prodávají dokonce za neuvěřitelných 60 až 120 tisíc korun. Jsou sice stavěny na okrajích města, ale hromadná doprava tu funguje jako v každé jiné světové metropoli.

Zakoupit byt v Indii samozřejmě není optimální volbou pro "normálního" českého zaměstnance. Mnohem zajímavější je zřejmě tato investice pro podnikatele, kteří rádi budují vztahy se svými obchodními partnery neobvyklými způsoby - třeba nabídkou bezplatného strávení dvou týdnů v nejlidnatějším městě na světě. Vždyť zpáteční letenka do Bombaje z Prahy dnes už stojí jen zhruba 12 tisíc korun...

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace