CZ  |  EN

Důvody, proč se lidé stěhují do zahraničí

20.07.2012
Život v zahraničí je něco, po čem prahnou z různých důvodů lidé všech věkových skupin. Zatímco mladí hledají v zahraničí nové výzvy a příležitosti, starší generace se stěhují za hranice, aby našli místo k odpočinku a relaxaci. (Článek je možné otisknout za podmínky uvedení zdroje odhadonline.cz)

Lepší vyhlídky na úspěšný business

Jedním z nejčastějších důvodů, proč se lidé stěhují do zahraničí, jsou příležitosti k rozvoji úspěšného businessu.

Britská banka NatWest ve své nedávné studii uvedla, že 78 % v zahraničí žijících Britů si myslí, že rychlejší růst je hlavním důvodem pro rozběhnutí businessu v zahraničí.  Většina z nich navíc nahlíží na své vyhlídky v obchodu během následujících tří let s velkým optimismem. Hlavní plus spatřují v nedozírném potenciálu méně rozvinutých zahraničních trhů.

Stěhování do zahraničí kvůli businessu není ale zcela bez problémů. Studie potvrzují, že nejlépe se s podmínkami v zahraničí vyrovnají podnikatelé, kteří nejlépe odhadnou kulturní odlišnosti zemí, kde business zakládají, a přizpůsobí jim svoje produkty a služby.

Pracovní pozice  

Dalším populárním důvodem pro přestěhování do zahraničí jsou lepší zaměstnanecké vyhlídky. Nezaměstnanost je v současnosti v mnohých evropských zemích na rekordních hodnotách. Hledání práce v zahraničí proto může být pro mnohé perfektním řešením.

Studie poradenské firmy Challenger, Gray & Christmas zjistila, že v první polovině minulého roku se 9,4 procent nezaměstnaných Britů odstěhovalo za prací do zahraničí. V tomto ohledu jde o meziroční růst ve výši 7,6 procent.

Lidé, kteří se stěhují do zahraničí za prací, by měli vzít hlavně v úvahu rozdílné náklady na živobytí. Často může pomoci firma, která vás zaměstná. Vždy je ale lepší být připraven.

Důchod

Pokud je vám přes 65let, jste finančně nezávislí a nemáte víceméně žádné odpovědnosti, může se zdát idea důchodu v zahraničí velice atraktivní. Španělsko, Portugalsko a Spojené státy jsou nejpopulárnějšími destinacemi pro dožití kvůli stabilním klimatickým podmínkám, životnímu standardu a hlavně relativně levným nemovitostem.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace