CZ  |  EN

Objem poskytnutých hypoték ovlivňuje realitní trh

06.02.2010
(Článek je možné kdekoliv otisknout za podmínky uvedení zdroje www.odhadonline.cz) Vyšší ochota bank půjčovat může zvýšit poptávku po koupích nemovitostí. Nárůst počtu nových půjček v západoevropských zemích zapříčinil, že občané tamních zemí jsou ochotnější kupovat nemovitosti.

"Lidé se cítí jistěji ohledně jejich práce, jsou proto ochotnější utrácet na dluh za nemovitosti k bydlení," prohlásil Ed Bowsher z britského finančního portálu lovemoney.com. Banky v České republice v současnosti téměř neposkytují svým klientům tzv. 100procentní hypotéky nebo jiné rizikovější úvěry. S rapidním poklesem cen nemovitostí je však pravděpodobné, že opět tyto produkty budou poskytovat ve větší míře. Ačkoliv nelze počítat s rychlým oživením českého realitního trhu, je pravděpodobné, že podle Bowshera větší ochota bank půjčovat může "povzbudit více lidí k akceptování rizika a nákupu nemovitostí".

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace