CZ  |  EN

Vysoké náklady za bydlení

12.01.2010
(Článek je možné kdekoliv otisknout za podmínky uvedení zdroje www.odhadonline.cz) Příliš vysoký nájem, poplatky za energie, splátky hypoték a jiné náklady na bydlení mohou ohrožovat zdraví lidí.

Vyplývá to totiž z průzkumu britské charitativní organizace Shelter. Průzkum zjistil, že až 27 procent lidí příliš šetří na vytápění, aby tak měli na zaplacení fixních nákladů během probíhající ekonomické krize. Podle průzkumu v Británii přibližně 11,3 milionů lidí čelí tak vysokým nákladům na bydlení, že vědomě nedostatečně vytápějí. "Tato statistika tak dává jasně najevo, že až 1,5 milionu dětí může ve svých domovech mrznout, protože jejich rodiče nejsou schopni platit příliš vysoké poplatky za bydlení," prohlásila Kay Boycottová, ředitelka sekce pro styk s veřejností organizace Shelter. V dnešních mrazivých dnech tak je možné, že podobné situaci čelí i mnoho Čechů.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace