CZ  |  EN

Zelená rekonstrukce domu je snadnější než kdy předtím

05.01.2010
(Článek je možné kdekoliv otisknout za podmínky uvedení zdroje www.odhadonline.cz) Experti se shodují, že současná doba nahrává rekonstrukcím domovů v souladu s naším životním prostředím.

Z nejnovějších statistik vyplývá, že stále větší množství vlastníků nemovitostí instaluje do svých domovů solární systémy ohřevy vody a různé další zařízení, které snižují závislost obydlí na dodávkách energií z vyčerpatelných zdrojů a mimo jiné tedy šetří peníze.

Neustále se zvyšující poptávka po řešeních využívajících obnovitelných zdrojů v lidských obydlích zapříčinila, že na trhu je v současnosti mnoho produktů vyznačujících se vysokým výkonem, lehkou instalací a intuitivní obsluhou. Využití těchto technologií proto není rozumné jen z finančního hlediska, ale i z pohledu našeho postoje k přírodě.

Česká republika si výhody plynoucí z podpory "zeleného bydlení" uvědomuje a rekonstrukce v tomto duchu podporuje různými granty. Přes počáteční přebyrokratizovaný postup žádostí o dotace systém začíná z hlediska času být výhodnější, dá se tedy s ním v konečném důsledku nějaké peníze ušetřit.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.     Další informace